Šola vožnje v našem kraju

Lahko rečemo, da je šola vožnje prisotna že v vsakem manjšem kraju, to je lahko velika prednost za ljudi, da ne potrebujejo vozniškega izpita delati v oddaljenem kraju. Tudi sama sem bila pred odločitvijo, da postanem voznica in sem prihajala iz manjšega kraja.

V našem kraju se je na veliko govorilo, kako je šola vožnje v našem kraju slaba, neorganizirana, inštruktorji pa nesramni. Večina jih je vseeno delala vozniški izpit pri njih. Jaz pa sem se še kako zavedala, če bom šla izpit opravljat k njim, da mi bo še kako žal, ker sem nežna in se ne bom znala spopasti. Tako sem se pozanimala, kje je še kakšna šola vožnje v naslednjem kraju, povedali so mi, da pa se je ena šola vožnje na novo odprla v kraju, ki je bil od nas oddaljen 20 kilometrov in da so inštruktorji res prijazni, sama organizacija pa je tudi čisto drugačna, kot pa pri nas.

Prosila sem starše, če bi le lahko bila moja šola vožnje v tem kraju in da se bojim, če bom šla delat izpit v našem kraju, da ga ne bom naredila, ker sem nežna in bom padla v stres, ko sem bo nekdo na mene nadrl. Starši so me razumeli, ker so tudi sami slišali, kakšna je naša šola vonje in me tako pridno vozili na ure voženj v oddaljeni kraj, jaz pa sem bila še kako srečna.

Izpit sem naredila v prvo, moj inštruktor je bil super, bil je potrpežljiv, znal je razlagati in dati tisto motivacijo, da zmoreš. Tako lahko z ponosom rečem, da mi ni žal, da sem se vozila v drug kraj, ker mi šola vožnje v našem kraju res ni odgovarjala, tukaj pa sem se kljub svoji sramežljivosti počutila samozavestno na cesti, ker je ta šola vožnje to znala in inštruktorji so bili pravi za to delo.