Pri katerih nevšečnostih vam lahko dovolj učinkovito pomaga B kompleks

Če v našem telesu primanjkuje določenih hranil, se to ne pozna samo na našem počutju, temveč lahko v veliki meri tudi v zdravju. Ravno zato je še toliko pomembneje, da se kar se da zdravo ter uravnoteženo prehranjujemo. Včasih pa si tudi s tovrstno prehrano ne zmoremo zagotoviti dovolj veliko količino določenih hranil, zlasti vitaminov in mineralov. V tem primeru je dobro vpeljati kakšno prehransko dopolnilo, ki pa mora biti za uporabo seveda dovolj kakovostno.

Med bolj priljubljena prehranska dopolnila v obliki vitaminov na primer sodi B kompleks. Ta vam ne nazadnje pomaga, da se precej bolje počutite in da imate veliko energije; tudi v primeru če veliko delate ter imate zato le malo prostega časa.

Pri katerih nevšečnostih vam lahko dovolj učinkovito pomaga B kompleks

Kaj vsebujejo kapsule B kompleksa

Omenili smo, da je izjemno priljubljeno prehransko dopolnilo tudi B kompleks. Tega lahko navadno najdemo v obliki kapsul. Te vsebujejo vseh 8 vitaminov skupine B. Takšen dodatek k prehrani pa je še toliko bolj dobrodošel tedaj, kadar si želimo bolj normalnega delovanja živčevja, možganov, prav tako si želimo povečati energijo ter izboljšati psihološko ravnovesje.

Količine so v kapsulah seveda prilagojene našim življenjskim navadam, ki povečujejo ravno potrebo po vitaminih, ki sodijo v skupino vitaminov B. Strokovnjaki B kompleks torej priporočajo prav vsem, ki so pogosteje izpostavljeni najrazličnejšim stresnim situacijam, so več kot povprečno aktivni, podpovprečno veliko spijo, ne nazadnje tudi starejšim osebam, kadilcem pa tudi ženskam, ki jemljejo kontracepcijske tablete. Seveda je B kompleks zaželen tudi za vse, ki se le s težavo upirajo sladkorju, kavi ter alkoholu.

 

K čemu prispevajo posamezni vitamini kompleksa B

Za B kompleks je torej značilno, da je skupek osmih vitaminov. Prav vsak med njimi pa ima posebno funkcijo. Vitamin B 6 ima na primer zelo pomembno vlogo pri uravnavanju delovanja hormonov. B12 pa na primer prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju.