Pomlajevanje obraza nekoč ali danes

Včasih premišljujem kako je bilo živeti včasih in kakšne so bile ženske včasih in kakšne so danes. Kar hitro mi je jasno, da je danes pomlajevanje obraza zelo pomembno. Včasih so ženske tudi bile lepe in zavedale so se svojih let, sovje postave in lepote. Takrat je bila drugačna lepota, lepo je bilo videti naravno lepoto.

Danes pa smo prišli že zelo daleč od naravne lepote, ko gledamo slike žensk na facebooku in instagramu to ni več naravna lepota, pomlajevanje obraza in ličenje z različnimi tehnikami je prevladalo. Najbolj mi je zanimivo, ko katere izmed znank nisem videla vrsto let in potem jo vidim na sliki, da je ne bi niti prepoznala, ali pa poznam osebo v živo in slike, ki jih ima na instagramu ji niso podobne. To je prav zaradi  tehnik ličenja, prav tako pa ima danes pri ženskah veliko vlogo pomlajevanje obraza, ker živimo čisto drugače kot včasih.

Kje so tisti naravni obrazi in leta, ko smo ženski lahko približno pripisali leta. Si upate danes, kateri ženski povedati leta, brez slabe vesti? Včasih je to bilo normalno. Ženske so sprejele staranje, gubice na obrazu in spremembo telesa, danes pa je pomlajevanje obraza skoraj na prvem mestu. Nekatere ženske živijo samo zato, d so lete, lepo naličene, da si sproti odstranjujejo starostne gubice. 

Jaz nisem te vrste ženska, ne bom rekla, da mi ni lepo naravno pomlajevanje obraza, kot je, da skrbimo za svojo kožo z primernimi kremami, maskami, serumi, ne pa da kirurško posegamo v kožo. Tudi sama moram skrbeti za sovjo kožo in se vsak dan naličiti, čeprav mi je kdaj odveč, ker sem resnično športni tip ženske in me naličen obraz včasih prav nervira. Je pa res, da živim v tem času in da je pomlajevanje obraza nekaj čisto normalnega, od vsake ženske pa je odvisno katero pot bo obrala, naravno ali umetno.