Zakaj vodna postelja ni več tako priljubljena kot nekoč?

Pred kakimi dvajsetimi leti je bila vodna postelja pravi bum na našem tržišču. Vsak, ki je dal nekaj nase, jo je želel imeti. Prodajalci so poskrbeli za veliko promocijo. Vodna postelja se je pojavljala na vsakem pohištvenem sejmu kot pravi hit. Obljubljali so čudovito spanje in prenehanje bolečin v križu. Marsikoga, ki je imel težave zaradi bolečin v križu, so uspeli prepričati, da je vodna postelja najboljša rešitev za njegovo spanje in predvsem za odpravo težav s križem. Za nakup take postelje je bilo potrebno kar precej denarja. Povpraševanje po vodnih posteljah pa je z leti precej upadlo in tudi reklam zanje, je vedno manj.

Na dan so prišla številna mnenja tistih, ki jih je vodna postelja pošteno razočarala. Nekateri se niso mogli privaditi na to, da je ob premikanju slišno klokotanje vode. Nekateri so se pritoževali nad tem, da nikakor niso mogli uravnati posteljnega jedra na ustrezno temperaturo in so se zato ves čas prekomerno potili. Mnogi, ki radi sedijo na postelji in berejo, so dejali, da to sploh ni mogoče. Poročali so tudi o tem, da za preprosto obračanje v postelji porabiš veliko več energije. Pri nekaterih uporabnikih so se pojavile celo nočne more zaradi pretakanja vode. Precej pogoste so tudi okvare grelcev, ki jih je treba zamenjati in je velikokrat za to potreben tudi serviser.

Nekaterim je prišlo do predrtja jedra samo od sebe ali pa zaradi psa ali mačke, ki sta skočila na posteljo. Sledilo je iztekanje vode. Lahko si predstavljate, kako se je prebuditi na mokrem ležišču. Pojavljajo se tudi študije, ki kažejo na možnost zmanjšane plodnosti, na katero naj bi vplivala višja temperatura ležišča, ki neugodno deluje na spermije. Poudariti pa moramo, da obstaja tudi nekaj zadovoljnih uporabnikov, ki pravijo, da so se s spanjem na vodni postelji za vselej znebili bolečin v križu.