Obleke za poroko so lahko skromne ali razkošne

To je res zanimivo, kakšne vse so obleke za poroko in katero obleko si nevesta izbere. Sama sem imela izkušnjo, ko sem dneve in dneve gledala ponudbo oblek in v prepričanju, da sem našla pravo šla na probo obleke, katero sem našla v salonu.

Dogovorila sem se za probo, tisti dan sem bila res na trnih, kajti izbrati poročno obleko ni lahko. Lahko rečem, da sem komaj čakala ta dogodek, da bom pomerila obleke za poroko, po drugi strani pa me je bilo kar malo strah, kako bodo vse te obleke stale na meni. Šla sem skupaj z mami in sestro. Kajti zdelo se mi je najbolj prav tako.

Ko sem prišla v salon, me je zaposlena prijazno pozdravila in vse razložila. Prvo vprašanje je bilo, kakšne poročne obleke so mi sploh všeč in če imam ožji izbor, kajti njim je veliko lažje, če imaš že točno izoblikovan stil. Res sem ga imela in tako mi je prinesla obleke, ki so bile takšnega stila, kot sem si želela. Eno uro sem pomerjala obleke za poroko in že skoraj izbrala eno, na kar sem tako iz radovednosti rekla, da pa bi rada pomerila eno meni osebno bolj odštekano obleko, samo tako za zabavo.

Zgodil pa se je preobrat, ko sem jaz oblekla to obleko, sem se počutila fantastično, bila sem šokirana, da sem se najboljše počutila v tej obleki in nisem vedela kaj naj naredim. Sestra in mama sta me samo gledali, ker sta isto videli, da tiste prejšnje obleke za poroko ne bodo prišle v poštev, ker sem bila preveč srečna v tej. 

In ja na koncu niso prišle v poštev tiste obleke, ampak sem izbrala ravno to, nisem mogla preko občutkov, da pa mi je ta obleka tako pasala in da sem se v njej počutila tako lepo in srečno, to nekaj pove. Na vse druge obleke za poroko sem pozabila, ker je ta bila tista prava poročna obleka zame.